Hallo, bezoeker | Login | Maak een gratis account.

Antwerpse baardkriel

Antwerpse baardkriel

Beschrijving:

De Antwerpse baardkriel is een vogel die behoort tot de hoenderfamilie. Het is een van de oudste rassen die alleen als kriel voorkomen. Het is een sierras. Op een schilderij van Albert Cuyp uit de 17e eeuw staat al een kriel met de eigenschappen van de Antwerpse baardkriel. Het land van oorsprong is het Vlaamse deel van BelgiŽ. De naam is afkomstig uit het gebied waar van oorsprong veel fokkers van het dier zaten.

Er zijn 21 kleurslagen, namelijk Kwartel, Zilverkwartel, Blauwkwartel, Porcelein, Isabelporcelein, Okerwitgepareld, Patrijs, Zilverpatrijs, Roodegeschouderdwit, Columbia, Buffcolumbia, Zwartwitgepareld, Blauwwitbepareld, Parelgrijswitgepareld, Zwart, Wit, Blauw, Blauwgezoomd, Parelgrijs, Koekoek en Rood. De oogkleur is bij de meeste kleurslagen donkerbruin, en de beenkleur is leiblauw. Uitzondering hierop zijn de porseleinvarianten die een oranje-rode oogkleur hebben.

De koekoek combineert een oranje-rode oogkleur met witte benen. De kleurslagen zwartwitgepareld, blauwwitgepareld en parelgrijswitgepareld hebben oranje-rode ogen en witte benen met kleine zwarte vlekjes.

Bron: Wikipedia